۲۳ آذر ۱۳۸۲، ۱۵:۴۵

دبير شورايعالي امنيت ملي درديدار وزير امور خارجه هند مطرح كرد :

ابراز خشنودي ايران از مواضع مثبت هند درباره فعاليتهاي هسته اي ايران

دبير شورايعالي امنيت ملي در ديدار روز يكشنبه وزير امور خارجه هند با وي گفت: همكاريهاي دو جانبه ايران و هند در بسياري از زمينه ها ، نه تنها به نفع دو كشور مي باشد، بلكه به نفع ثبات و همگرايي همه كشورهاي منطقه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاري مهر دكتر حسن روحاني با اشاره به همكاريهاي مشترك دو كشور در امر ترانزيت كالا مساله انرژي فناوريهاي پيشرفته وثبات و امنيت درافغانستان به اهميت و تداوم همكاريهاي مشترك دو كشور در سطوح دو جانبه و منطقه اي تاكيد كرد.
دكتر روحاني با تاكيد بر صلح آميز بودن فعاليتهاي هسته اي ايران از تلاشهاي مثبت نماينده هندوستان در شوراي حكام آژانس بين المللي هسته اي اظهار خوشنودي كرد.
وي با اشاره به ظرفيتهاي بالاي دو كشور در جهت همكاريهاي دفاعي ، اقتصادي و تكنولوژيكي گفت: توسعه تاسيسات بندري ، زيربنايي و جاده اي براي ترانزيت كالا از اقيانوس هند و از طريق چابهار به افغانستان و آسياي مركزي به وحدت و مودت بيشتركشورهاي همسايه كمك خواهد كرد و موجب اتصال اقيانوس هند و آسياي مركزي وحتي شمال و شرق اروپا خواهد گرديد.
دكتر روحاني با اظهار خشنودي از ظهور علائم مثبت در روابط هند و پاكستان و اهميت حل و فصل مسائل فيمابين براي ايران ومنطقه اظهار داشت عبورخط لوله گاز ايران از مسير خشكي و پاكستان به هندوستان با تدبير دوكشور هند و پاكستان مي تواند فرصتي براي رفع تنش ها و حتي موجبات وحدت و مودت بيشتر دو كشور را فراهم كرده و زمينه را براي يك نوع همكاري مشترك بين سه كشور فراهم آورد.
دبير شورايعالي امنيت ملي با تاكيد بر اين نكته كه با برتري نظامي نمي توان مشكلات منطقه اي را حل و فصل كرد گفت: ماجراي عراق شاهدي براين مدعاست و تنها راه موفق براي اين گونه  موارد، همكاريهاي سازنده بين كشورهاست.
وي با بيان  اينكه اشغالگران بدون همكاري كشورهاي منطقه و بويژه همسايگان عراق ، قادر به برقراري صلح و ثبات در اين كشور نخواهد بود، افزود: مسائل عراق حل و فصل نخواهد شد مگر انكه به سازمان ملل نقش سازنده اي داده شود امور عراق به مردم واگذار شود، دولت انتقالي آينده ، منتخب مردم عراق و نه دست نشانده اشغالگران باشد و روابط خوبي با همسايگان برقرار شود.
دبير شورايعالي امنيت ملي اضافه كرد: اشغالگران بايد با صداقت قدرت را به مردم عراق واگذار كنند و هر چه سريعتر از عراق خارج شوند چرا كه مردم عراق خواهان يك حكومت منتخب ومردمي هستند و در برابر دولت دست نشانده اشغالگران مقاومت خواهند كرد.
آقاي ياشوانت سينها وزير خارجه هند نيز در اين ديدار تاكيد كرد: روابط دو كشور از پويايي جديدي برخوردار شده است هدف اصلي اين ديدار پيشبرد ايده هايي بوده است كه در جريان كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور و ديدارهاي روساي دو كشور مطرح شده است.
وزير خارجه هند با بيان اينكه موقعيت جغرافيايي و استراتژيك بندي چابهار براي افزايش زمينه هاي همكاري اقتصادي با افغانستان وآسياي ميانه ، دسترسي خوبي را براي هند فراهم مي كند گفت: همزمان با پيشرفت همكاريهاي علاقمنديم تسهيلات بندري در اين بندر براي كار مشترك در منطقه ، افزايش يابد.
ياشوانت سينها همچنين گفت: هندوستان از ايده بازار مشترك منطقه اي بين ايران ، پاكستان و هند در جهت تقويت مناسبات تجاري و امنيت منطقه اي ، استقبال مي كند.
وي درادامه تصريح كرد: از حسن تدبير  و درايت جمهوري اسلامي ايران براي خروج از معضل هسته اي و مذاكرات وين، خوشنوديم و دراين رابطه به شما تبريك مي گوييم.
ياشوانت سينها در ادامه گفت: ادامه همكاريها با ايران درامر افغانستان مورد استقبال و درخواست هندوستان است و راجع به عراق با ديدگاههاي ايران موافق و هم نظر است.

کد خبر 44362

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha